Stål, när inget annat räcker till 💥

Vi på Solhaga ser löpande till att använda bästa typen av stål för uppgiften i spännen och för sammansättning.

Rostfritt stål


Det rostfria stålet är stålets "Rolex" när det kommer till miljöer med stor yttre påverkan och höga hygienkrav. Det är styvare att bearbeta och upplevs i regel enklare att hantera och smidigare att ställa in i de spännen och fastsättningar vi använder det till.... (Det är också svårare och 5-8 ggr dyrare att framställa och efter-bearbeta än vanligt stål vilket såklart också syns på slutpriset för produkter som innehåller materialet)
Rostfritt stål är också Solhagas förstaval i de produkter och serier vi tar fram för "proffsbruk".
Våra artiklar som innehåller rostfritt stål innehåller, AISI 304 och AISI 316 .

AISI 304 är den vanligast förekommande. Kallas ibland även A2, eller 2333 (enligt SIS). Denna stålkvalitet har mycket hög korrosionsbeständighet och innehåller cirka 18 % krom och 10 % nickel. Stålet är inte magnetiskt, vilket gör att det inte drar till sig smuts och partiklar, och är därför lätt att hålla rent. Idealiskt för användning i miljöer med hög yttre påverkan och där hygienkraven är höga.
AISI 316 innehåller till skillnad från AISI 304 molybden. Molybden ökar stålets styrka och värmebeständighet ytterligare och gör även att stålet blir än mer korrosions- och syrabeständiga samt bättre klarar av salthaltiga miljöer.

Nickel och Chrompläterat stål

Pläterat stål hittar du företrädesvis i våra enklare produkter och där ett speciellt utseende är extra viktigt, samt i serier för att kunna erbjuda ett billigare alternativ där vi ändå vill möjliggöra för fler att använda våra lösningar.

Plätering är en typ av galvanisering där ett tunt lager av nickel eller chrom lagts på ytan av stålet. Skiktet ger ökad slitstyrka till stålet, samt ger ett ökat skydd mot korrosion och ofta även en glänsande dekorativ yta.