Hur vi jobbar med Material och Sammansättning

Bara det bästa för våra kunder!

Solhaga använder bara material, maskiner och sammansättnings-metoder av högsta kvalité och i teknikens absoluta framkant för att på kortast tid kunna skapa unika produkter som löser problem på nya sätt och överträffar dina förväntningar!

Vi har också under flera års tid målmedvetet jobbat med att etablera ett leverantörs nätverk med material som motsvarar vår värdegrund och de förväntningar vi vet att du har på oss och vår slutprodukt!

För bästa resultat handlar vi direkt med fabrikerna inom våra respektive materialområde baserat på egna detaljerade krav-specifikationer om färg, form, hållfasthet, känsla mm. för att kunna säkerställa din upplevelse och funktionen i våra produkter!

Kvalitets-märkt , återvunnen och försäkrad:

Beviset på att du håller i något av kvalité och utvecklat med kärlek och gläjde i hjärtat av Småland finner du på din produkt i form av ett präglat eller broderat eklöv...

Vi jobbar hårt för att du skall kunna se oss som din försäkring på att den mycket viktiga känslan finns där när du hanterar våra produkter!

(Märket är inte bara en prydnad utan berättigar dig också till en miljö/återvinnings-pant om för närvarande 5% av priset på en ny Solhaga produkt). Samt gör såklart också  att du alltid vet vart du skall vända dig om du har några frågor)... 😊 

Under respektive material som ingår i din produkt kan du läsa mer, samt ta del av skötselråd och annat matnyttigt för att kunna säkerställa ett långt och värdefullt liv tillsammans med din Solhaga produkt!

Bästa materialen för ditt område:

De bästa materialen kostar mer pengar, både att införskaffa och att sätta ihop. Så det är kostsamt att göra bra grejer! Vi får ofta frågan "om det verkligen är lönsamt att sätta ihop så bra grejer."... Vi har inga bevis, men vi vill gärna tro det! Och om sanning skall fram spelar det oss ingen roll, då det inte finns något alternativ för oss på Solhaga! 

Kunskap:

Ingen produkt blir bra om man inte investerar mängder med tid och energi för att förstå materialens egenskaper i relation till hur det är tänkt att användas och praktiskt testar slutproduktens förmåga under lång tid i dess rätta miljö tillsammans med proffs!

Därför har vi valt att bara tillverkar produkter inom områden vi verkligen brinner för, och där vi själva, våra ambassadörer och utbildare är aktiva och riktigt kan lyssna in dig för att säkerställa att vi tar vara på hur just du känner att du vill ha dina saker.

Hållbart företagande och miljö:

Vi väljer bara material som vi själva kan stå för med full spårbarhet och som vi kan göra fullt synliga för dig som kund i en innehållsdeklaration! Dvs. material där vi kan skaffa och underhålla en fullständig kunskap och kontroll över materialets tillverkningsprocess, innehåll samt egenskaper och hela leveranskedja till oss och tillverkningen i Ingelstad.  

Maskiner och sammansättningsteknik: 

Ingen produkt är starkare än sin svagaste länk, och tuffa material i flera lager med hög hållfasthet och slitstyrka ställer också extrema krav på maskinparken! Våra förutsättningar att sätta ihop material avgör också ofta möjlig passform och hur bra våra grejer fungerar för att lösa din special-uppgift!

Vi tycker det är viktigt att kunna erbjuda det senaste inom maskinbearbetning och sammansättning av kvalitetsskäl. Det är också viktigt för att kunna erbjuda våra kunder prisvärda produkter. Men för oss är hög automatisering och digitalisering av vår tillverkning också en förutsättning för att kunna behålla tillverkningen och glädjen i att utveckla bra grejer tillsammans i Sverige utan att tumma på kvalitén!

Därför har Solhaga investerat stora pengar i en hypermodern maskinpark av automatiserad och semi-automatisk special utrustning för sömnad, nitning, radiofrekvens-svetsning, hetstämpling, tillskärning, krympning, laser, och clamping. Där vi snabbt kan ställa om produktionen och kan klara mycket stora serier vid behov.