BGB Orsa

Svensk uppfinnaranda och innovation i sin renaste form đŸ’Ș

Bild pÄ en BGB krok

1941 var ett stort Ă„r i Orsa, det var dĂ„ den nya trĂ„d-baserade kroken fick ett ansikte 😊

Bror G BÀlter som startade BGB, hade dÄ utgÄtt ifrÄn egna upplevda problem i sina arbetsuppgifter med hÀstar vid Finska grÀnsen under andra vÀrldskriget nÀr han utifrÄn en stÄltrÄd börja ta fram en praktisk lösning i det vi idag kÀnner som BGB-kroken.

Företaget som mÄnga anvÀnt produkter ifrÄn och lovordat genom Ärens lopp utan att veta om det ?!?!

BGB var vid sin start (och Àr Àven idag) ett klassiskt Svenskt tillverkande industri-företaget synonymt med entreprenörsskap, kvalité och riktig problemlösning i utkanten av den vackra staden Orsa i landskapet Dalarna.

Produktionen av krokar samt driften av verksamheten har efter Bror överlĂ€mnat verksamheten och fram till 2011 förvaltats av Brors barn för att sedan tas över och utvecklas vidare av en vĂ€n till familjen, i form av den lokala entreprenören Mats och hans personal 👍

Varför BGB? 

BGB Àr hÄrdtestat av Solhagas utbildare och har under lÄng tid visat upp en bra förmÄga i skiftande klimat, bra egenskaper för handhavande samt passform som stÀmmer vÀl in i flera av Solhagas produkter.

Krokarna har ocksĂ„ i generationer vunnit stort förtroende genom att utsĂ€ttas för strapatser som de flesta av oss bara vĂ„gar drömma om 😳  (lĂ€s gĂ€rna mer pĂ„ BGB:s hemsida.

Eftersom Solhaga bara jobbar med kvalité och Àr noga med vÄra vÀrderingar ser vi kort och gott BGB som en passande del i vÄr leverans och som en bra partner för lÄngsiktig produktutveckling tillsammans med vÄra utbildare och kunder.